LakShmi Kapha Balance Ritual

Je huid krijgt na een behandeling weer een gezonde, gladde uitstraling. Dankzij de antibacteriële werking van de producten verminderen we actief de vorming van onzuiverheden en mee-eters.

Onze Lakshmi behandelingen zijn huidverbeterend waarbij we met onze holistische kennis van Ayurveda, je huid op een natuurlijke en zorgvuldige manier gaan verzorgen. We nemen je mee op een Aromatherapie geurreis en laten de gezichtsverzorging als één lange massage op je inwerken met aandacht voor al je zintuigen. Je wordt volledig in ontspanning gebracht, er wordt extra aandacht besteed aan het loslaten van spanningen en stress, en het los masseren van je schouders en nekgebied.

Prijslijst

SkinEssential

Complete Gezichtsbehandeling

59,95
Epileren / harsen
Aromatherapie geurreis
Reiniging
Fruitzuur peeling + black mud
Uitreinigen
Serum
Masker
Nekmassage tijdens masker
Vliesmasker met lotion
Serum en crème

SkinLuxe

Uitgebreide Gezichtsbehandeling

95,00
Aromatisch voetenbad
Epileren / harsen
Aromatherapie geurreis
Reiniging
Fruitzuur peeling + black mud
Uitreinigen
Voetmassage
Ampul
Marmapuntmassage gezicht, nek en decolleté
Peel off masker of kleimasker
Vliesmasker met lotion
Serum en crème

Wat is een vette en onzuivere huid?

Een vette en onzuivere huid wordt gekenmerkt door een overproductie van talg, wat resulteert in een glanzende, vette uitstraling, vergrote poriën en vaak mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden. Dit type huid wordt vaak geassocieerd met acne en kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

 1. Overactieve talgklieren: Talgklieren produceren talg, een olieachtige substantie die de huid hydrateert en beschermt. Bij een vette huid produceren de talgklieren echter te veel talg, waardoor de huid vettig en glanzend wordt.

 2. Hormonale veranderingen: Hormonale schommelingen, zoals die tijdens de puberteit, menstruatie, zwangerschap of stress, kunnen de talgproductie verhogen en bijdragen aan een vette huid en acne.

 3. Genetische aanleg: Sommige mensen hebben van nature een vettere huid dan anderen vanwege genetische factoren.

 4. Omgevingsfactoren: Factoren zoals warm weer, hoge luchtvochtigheid en blootstelling aan olieachtige of vette producten kunnen de talgproductie verder stimuleren.

 5. Verkeerde huidverzorgingsproducten: Het gebruik van te agressieve reinigingsmiddelen of producten die de huid uitdrogen, kan de talgklieren stimuleren om nog meer talg te produceren als reactie, waardoor de huid vetter wordt.

Het behandelen van een vette en onzuivere huid omvat vaak het gebruik van producten die specifiek zijn ontworpen om overtollige olie te absorberen, de poriën te reinigen en acne te behandelen. Enkele veelvoorkomende behandelingen en tips zijn:

 • Reinigen: Gebruik een milde reiniger die overtollig talg verwijdert zonder de huid uit te drogen.

 • Exfoliëren: Regelmatig exfoliëren kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het voorkomen van verstopte poriën. Kies voor een zachte exfoliant om irritatie te voorkomen.

 • Gebruik van olievrije producten: Kies voor olievrije, niet-comedogene moisturizers en make-upproducten om verstopping van de poriën te voorkomen.

 • Gebruik van producten met salicylzuur of benzoylperoxide: Deze ingrediënten zijn effectief in het bestrijden van acne en het verminderen van talgproductie.

 • Hydratatie: Hoewel het misschien tegenstrijdig lijkt, is het belangrijk om een vette huid toch te hydrateren. Kies voor een lichte, olievrije moisturizer om de huid gehydrateerd te houden zonder extra talg toe te voegen.

 • Gezonde levensstijl: Een gezonde voeding, voldoende slaap en stressmanagement kunnen allemaal bijdragen aan een gezonde huid.